Öncelikle şunu söylemeliyim, yeni çıkan sosyal medya uygulamalarına ilk girenlerin yetenekleri veya fiziksel özellikleri doğrultusunda fenomen olma ihtimali epey yüksek. Mesela ben 10-11 yaşındayken blogger(blogspot) türkiye’de fenomendim, dönemin pc dergilerinde bloguma yer veriliyordu. Küçükken neredeyse hepimiz flash oyunları çok severdik ben de o dönem -bilgisayara da ilgim olduğu için- swf dosyalarını web sitemde topluyordum, ufak tefek değişiklerle logomu falan koyuyordum oyunlara, devamında ise bir sürekliliği gelmedi ve ilgimin azalmasıyla beraber sitemi kapattım. Yani şimdiki fenomenlerin çoğu da ilerleyen yıllarda kaybolacaktır. Scorp fenomenlerinde de bu durum yaşanıyor. Scorp’un batması ise bence çıkardığı fenomenlerin bir anda çoğalması ve bazı isimlerin kullandığı uygulamadan bile daha popüler hale gelmesi diyebiliriz.
Örneğin Youtube, o kadar büyük bir platform ki bu fenomen kitlesinin geçimini sağlamasını sağlıyor. Scorp ise daha yerel kaldı ve elindeki fenomenleri tutamadı bunun dışında kalitesiz içerikler arttı, anasayfaya bu tür içerikler düşmeye başladı, editörler yaratıcılığını kaybetti. Scorp uygulaması yöneticileri de bence bu fenomen kavgaları ve isteklerinden bıkmış olacak ki daha fazla müsamaha göstermedi, “giderlerse gitsinler yenileri gelir” diye düşündüler ama uygulamanın popülerliğini yitirdiğini farkedemediler.
Scorp partileri düzenlendi, ben bile bu uygulamaya 3-4 içerik üretmeme rağmen katılabiliyordum bu partilere. Bu partiler daha yaratıcı düzenlense, daha seviyeli bir ortam olsa, muhtemelen saçma sapan kavgalarda çıkmazdı diye düşünüyorum. Gerçi beğeni sayısına göre özgüven ve ego arttığı için o dönem insanlar kendini gerçekten çok büyük görüyorlar, bu yüzden pek de yapacak bir şey kalmıyor.
Kesinlikle bir başarı öyküsü olarak geçecek bu türk yapımı uygulama hakkında kendi görüşlerimi aktardım, bu tarz yazıları bekleyen arkadaşlarım için uzun zaman sonra böyle bir yazı yazdım, umarım beğenmişsinizdir, görüşürüz.