Merhaba herkese. 6. his nedir bunu anlatmaya çalışacağım. Bu konu hakkında makale yazan insanların hemen hemen hepsi, ıssız bir sokakta takip edildiğimizi fark etmemizi örnek göstermiş. Bunları unutalım. Ben daha farklı bir bakış açısı ortaya koyacağım.

Ben bilim insanlarının %96’sının yanlış düşündüğünü düşünerek yazıyorum bu yazıyı. Hiç çok sevdiğiniz bir insanla tanışmadan önce, onu çok sevebileceğinizi hissetmediniz mi? Ya da hiç tanımadığınız birine, yıllardır tanıdığınız insanlardan daha çok güvendiğinizi falan.. Neyse, örnekler asla bitmeyeceği için ben size bunun nedenini anlatacağım. Duyular dışı algılama yani extrasensory perception, 1930’lu yıllarda kafayı parapsikolojiyle kıran Joseph Banks Rhine isimli abimiz tarafından popülerleşmiştir. Duyular dışı algılamanın, bir bilim olmasının söz konusu bile olmayacağını biliyorum ancak prekognisyon, telepati, durugörü gibi paranormal algıları açıklama noktasında önemli bir tanımdır. Bu yüzden sözdebilimler arasında önemli sayılabilecek bir noktada bence. Her gelecekle ilgili paylaşımda bulunan veya mistik özelliklere sahip olduğunu iddia eden insanın deli olmadığını düşünüyorum. Bu arada mesela prekognisyon nedir, ufak anlatayım havada kalmasın oradaki terimler. Prekognisyon fenomeni, gerçekleşecek bir olayı önceden algılamaktır. Neyse..devam

Bir şeyden daha bahsedip bunların nasıl oluştuğunun cevabını vereceğim. Herkesin hisleri kuvvetli değildir bunu da söyleyelim ayıp olmasın. En başta demiştim ki herkes, ıssız bir sokakta takip edildiğini fark etmeyi 6. hisle ilişkilendiriyor. Tabii ki de birbirinden inanılmaz bağımsız konular değil ama bu olayın asıl sebebi duyusal sızıntı. Sensory leakage adıyla daha yaygın kullanılan bu terimi açıklamak için başka bir yazı yazmam gerekiyor o yüzden burada bu konuyu noktalıyorum.

6. hissin oluşmasının sebebi tamamen algıda seçicilik. Beynimiz sürekli tahminlerde bulunuyor, sürekli bir analiz halinde. Saat tahminleri bunun başında yer alıyor. Algıda seçicilik yönlenmemizi de sağlıyor, yani kandırılmamızı da sağlıyor:) Barnum-Forer etkisiyle bu konu açıklanabilir, bu konuya da değinmiştim epey bir süre önce okuyabilirsiniz.

uyumadan önce hatırlayabildiğin en eski olayı düşün

zamanı asla durduramıyor olmak seni de korkutmuyor mu?

korktuğumuzda düşünmeyi bırakırız

çayı hiç sevmem

hayattaki bütün zorluklar bir gün bitecek

çünkü hayat bitecek

keyif al